triangle დაგვიკავშირდით: +995 0790 262 520

მოცხარის მაფინები

რეცეპტის ინგრედიენტები:

1   ჭიქა შაქარი

2   ცალი კვერცხი

21⁄2  ჭიქა ფქვილი

3⁄4  ჩ/კ გამაფხვიერებელი

1   ჭიქა მოუხდელი რძე

1   ჭიქა შაქარი მოსაყრელად

1⁄2  ჭიქა უმარილო კარაქი

 

1   ჩ/კ ვანილის ექსტრაქტი

 

1   ჩ/კ საცხობი სოდა

1⁄4  ჩ/კ დაფქული დარიჩინი

11⁄2  ჭიქა მოცხარის მარცვლები

რეცეპტის მომზადების საფეხურები:

1. წინასწარ გააცხელეთ ღუმელი 200 C-ზე. მიქსერით შაქარი და კუბიკებად დაჭრილი კარაქი(ოთახის ტემპერატურის) ფაფუკი მასის მიღებამდე 3–5 წუთით თქვიფეთ. დაუმატეთ კვერცხები(ოთახის ტემპერატურის) სათითაოდ, თასის კიდეები კოვზით ჩაწმინდეთ და დაუმატეთ ვანილის ექსტრაქტი.

2. საშუალო თასში აურიეთ ფქვილი, სოდა, გამაფხვიერებელი და დარიჩინი. ფქვილის ნაზავის მესამედი კვერცხის ნაზავს დაუმატეთ და ათქვიფეთ. შემდეგ შეურიეთ რძის ნახევარი. დაუმატეთ კიდევ ფქვილის მესამედი, ათქვიფეთ და შეურიეთ დარჩენილი რძე. შეათქვიფეთ დარჩენილი ფქვილიც. თქვიფეთ კარგად და საჭიროებისამებრ, თასის გვერდები კოვზით ჩაწმინდეთ. შეურიეთ შუაზე გაჭრილი მოცხარი.

3. მოუსვით ცხიმი მაფინის საცხობ 15 ჭიქიან ფორმას. თითოეული ჭიქა ცომით თითქმის ბოლომდე ამოავსეთ. მოაყარეთ შაქარი და აცხვეთ 15–20 წუთით, გადაბრაწვამდე. გააგრილეთ ფორმაშივე. მიირთვით თბილი ან გააგრილეთ და შეინახეთ ჰერმეტულ კონტეინერში სამ დღემდე.